НАЧАЛО

НАСТРОЙКИ

 
 

PPPoE

Point to Point Protocol Over Ethernet

Настройки на Windows XP, Настройки на Windows 7

Настройки на Рутер

1. Включвате кабела за интернет на WAN порта или на Internet порта на рутера. С друг кабел правите връзка между рутера и компютъра. Включвате на накой от свобедните портове на рутера и в мрежовата карта на компютъра.

2. Ако преди това сте правили настройки за PPPoE описани по начина за Windows XP e необходимо да сложите отметките на протоколите за интернет.

 

3. Повечето рутери имат IP адрес 192.168.0.1 или 192.168.1.1. Обърнете рутера и вижте на табелката залепена отдолу какво пише за default IP. Отваряте някой браузер и в полето за адрес пишете IP адреса. Примерно 192.168.0.1 и натискате ENTER.

4. След натискане на ENTER излиза прозорец за писане на име и парола. Пише ги отново на рутера отдолу. В повечето случай са admin/admin. Пишете ги и натискате ENTER. Ако Всичко е наред ви се отваря менюто на рутера. Важни са три неща: WAN, Wireless, и Security.

5. WAN. Тук се задават настройките на PPPoE конекцията. Избирате от падащото меню PPPoE, пишете името и паролата си и записвате.

6. Wireless. Напишете на Wireless Network Name (SSID) както искате да ви се казва безжичната мрежа. Изберете регион България и изберете канал. Ако имате проблеми с безжичната връзка сменете канала. Запишете.

Отидете на Wireless Security и сложете парола за безжичната мрежа. Запишете.

7. Остана да смените паролата на Рутера. Избирате System Tools и Password. Пишете старите admin/admin и после навите admin и новата парола два пъти. Записвате.

8. Необходимо е да рестартирате Рутера. Избирате Reboot и натискате бутона.

9. Ако забравите паролата за рутера има reset бутон на рутера. Една малка дупчица в която има копче. С химикал, кламер или нещо подходящо при включен рутер натискате копчето за около 5-6 сек докато светнат всички лампи и пускате. Изчаквате малко и рутера е с фабрични настройки.

При всякакви проблеми свързани с Интернет незабавно се обадете в офиса за помощ.

Посещенията при клиент се заплащат !

 

* Интернет * Радио * Телевизия * Камери * Телефония * Настройки *